Veiligheid

Veiligheid 

Veiligheid bij Het Andere Wonen Tegelen
Welzijn kan niet bestaan zonder de veiligheid om ons heen. Enerzijds is dat herkenning, daarom vestigt Het Andere Wonen de vestigingen ook midden in de wijk. Zo kunnen de bewoners in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook vertrouwde en dezelfde gezichten zijn van groot belang bij mensen met dementie. Daarom werken wij met een klein team. Het inrichten van uw eigen volwaardige appartement met vertrouwde spullen zorgen voor deze herkenbaarheid. Zo draagt alles wat we doen bij aan de veiligheid.

veiligheid

Woonkeur
De basis is natuurlijk dat alle appartementen van Het Andere Wonen Tegelen voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van Woonkeur. Dat wil zeggen dat de appartementen voldoen aan eisen van Woonkeur met betrekking tot de gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Een belangrijk aspect in deze certificering is dat de woning levensloopbestendig is.

“Techniek helpt ons de veiligheid in onze vestigingen te verhogen.”

Domotica
De inzet van domotica (techniek in de zorg) vormt een belangrijk deel bij Het Andere Wonen Tegelen. Domotica is techniek die ingezet wordt om zo de maximale veiligheid van onze bewoners te waarborgen. Bewegingsvrijheid maakt hier onderdeel van uit. Deze willen we zo groot mogelijk houden voor het welbevinden van onze bewoners.

Met leefcirkels kunnen we gecontroleerde bewegingsvrijheid inzetten. Automatische ontsluiting van de voordeur van het eigen appartement als de bewoner nadert is daar een voorbeeld van.

Heeft u een vraag over Het Andere Wonen Tegelen?
Stel hier uw vraag
Wilt u meer  weten over Het Andere Wonen Tegelen.
Dan kunt u hier onze folder downloaden.